Meters maken in circulaire woningbouw

Nederland staat gesteld voor een enorme opgave: niet alleen het bouwen van een record aantal woningen – 800.000 tot 1 miljoen – en het vervangen van een deel van de voorraad woningen, maar deze woningbouw moet in 2050 ook nog eens circulair zijn. De grote vraag is ‘hoe komen we daar?’

Circulair doorbreken en opschalen? Begin met anders te ontwerpen!

"Over 30 jaar moet circulair bouwen de gewoonste zaak van de wereld zijn. Deze opgave is niet mis, maar we gaan het gewoon doen!" We spreken met Elphi Nelissen, trekker van het transitieteam Circulaire Bouweconomie, initiatiefnemer Brainport Smart District en hoogleraar Building Sustainability aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De wereld van techniek, gebiedsontwikkeling en politiek ontmoeten elkaar in de Urban Insight podcast

Wat is de rol van de partijen bij het versnellen en opschalen van circulaire woningbouw in Nederland? Hoe komen we een stap, of liever, een sprong verder? Claudia Swart, senior projectmanager Circulaire gebiedsontwikkeling bij Sweco, Sladjana Mijatovic, duurzaamheidsmanager bij gebiedsontwikkelaar BPD en René de Heer, wethouder bij de gemeente Zwolle gaan met elkaar in gesprek over hoe we meters kunnen maken met circulaire woningbouw. Laat je inspireren.

image

Claudia Swart

Senior projectmanager circulaire gebiedsontwikkeling bij Sweco

Voor alles een creatieve oplossing in huis hebben. Dit typeert Claudia. Omdenken is haar op het lijf geschreven. Blijkt route A niet haalbaar, er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Ze voelt zich thuis in een complexe projectomgeving waarin een groot aantal verschillende partijen acteert.

Volgende pagina


Delen mag!