Slim bedacht

Het is ons werk om altijd een stap vooruit te zijn. Knappe koppen Niels Castelein en Marcel Steenis delen een slimme oplossing. De één pleit voor een houten eeuw en met de ander kun je 1,5 tot 2 jaar vertraging in aanbestedingsprocessen voorkomen.

Hoogste tijd voor een houten eeuw

De voordelen van houtbouw zijn legio, en toch zien we nog maar relatief weinig houten gebouwen. En al helemaal niet als je kijkt naar echt hoge gebouwen. Dat lijkt aan beton en staal voorbehouden. Dat terwijl hout een heel slimme uitvinding is van moeder natuur. Hout is sterk, duurzaam, ruikt en voelt goed én groeit weer aan. Hout snijdt dus wel degelijk hout! In Scandinavië weet men dat al jaren, en daar lijkt nu ook in Nederland verandering in te komen. Niels Castelein, constructief ingenieur bij Sweco, vertelt waarom.

Alle informatie op één plek, dat scheelt!

Een oplossing vinden voor het huidige foutgevoelige en veel te tijdrovende aanbestedingsproces. Deze uitdaging ging het team van Sweco samen met Rijkswaterstaat aan. En die hebben we gevonden! Marcel Steenis, productmanager GeoWeb, vertelt hoe de innovatieve Dataroom 1,5 tot 2 jaar vertraging in aanbestedingsprocessen kan voorkomen. De renovatie van de IJsselbruggen aan de A12 heeft de primeur.