Slim bedacht

Het is ons werk om altijd een stap vooruit te zijn. Onze knappe koppen Berrie Veenhof, Dennis de Groot, Osameh Altememy en Kevin de Bleser delen twee slimme oplossingen. Berrie neemt je mee naar het Friese Ritsumasyl waar jaarlijks meer dan 3 miljard datapunten ons vertellen hoe het met de brug van de toekomst gaat. Voor virtuele bomexplosies nemen we je mee naar de beeldschermen van constructeurs Dennis, Osameh en Kevin. Die met de steeds vaker gebruikte EEM-methode ervoor zorgen dat ook in Nederland de meest complexe constructies onder alle omstandigheden kunnen blijven staan.

Brug naar de toekomst

Een virtuele bomexplosie

Nog nooit eerder werd zo’n grote brug gebouwd van natuurlijke grondstoffen. Tijd om de ins en outs van deze 'brug naar de toekomst' te bespreken met Sjoerd Vrieswijk, hoofd provinciale Waterstaat bij Provincie Fryslân en Berrie Veenhof, monitoringexpert bij Sweco.

Als je iets bouwt, moet het stevig blijven staan onder alle omstandigheden. Laat dat maar over aan Dennis de Groot en Osameh Altememy, constructeurs bij Sweco Nederland, en Kevin de Bleser, afdelingshoofd veeleisende EEM-berekeningen bij Sweco Finland. Zij passen de veeleisende Eindige Elementen Methode toe om de meest complexe constructies bestendig te maken tegen terrorisme, aardbevingen en natuurrampen.