Slim bedacht

Het is ons werk om altijd een stap vooruit te zijn. Onze creatieve denkers Sjoerd van Keulen en Jelmer van de Ridder delen twee slimme oplossingen. Die van Sjoerd brengt je naar de Amsterdamse Kademuren. Naast onze vernuftige oplossing voor het vervangen ervan, zien ze daar een aantal kansen die deze innovatie nog veel meer waard kan maken. En van de binnenstad verplaatsen we ons naar de Zuidas. Hier zorgt onze innovatieve Klimaatscan ervoor dat woningbelegger Vesteda nu al voorsorteert op het veranderende klimaat. En alle klimaatrisico’s en financiële gevolgen in kaart heeft.

image

Dubbel innoveren aan de gracht

Wat doe je als die schop toch in de grond moet? Juist, goed nadenken welke kansen je misschien nog meer in kunt koppen. In Amsterdam grijpt het innovatiepartnerschap Kade 2.020 haar kans. Samen met een team vol slimme koppen onderzoekt Sjoerd van Keulen, projectleider Waterbouw bij Sweco, hoe hun al ontworpen innovatie en unieke werkwijze een nog slimmere oplossing kan worden voor de stad, mens én natuur.

image

Innovatief voorsorteren op het veranderende klimaat

Droogte, hittestress en wateroverlast brengen voor de gebouwde omgeving klimaatrisico’s met zich mee. Vastgoedbeleggers en real estate managers zijn zich hier steeds meer van bewust. Zo ook Vesteda. Deze ambitieuze institutionele woningbelegger, koploper op het gebied van duurzaamheid, schakelde de hulp van Sweco in om inzicht te krijgen in de risico’s en impact van klimaatverandering op haar hele woningportefeuille.